Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

Omloop der Peel

Dat Someren de thuisbasis is van de Omloop der Peel is duidelijk weergegeven door het aantal keren dat het Brabantse dorp als etappeplaats fungeerde want Piet Rooijmans en de mannen van wielerclub "de Zwaluw" gingen bij hoge uitzondering naar een andere locatie.


Blerick, Neer en Weert waren etappeplaatsen maar sinds vele jaren is de start en aankomst van een rit in Someren.

De meest succesvolle renner is Robert Koppers uit Scheveningen, hij won het eindklassement drie keer.

Met twee eindzeges staan drie renners op de ranglijst die sinds 1963 in stand wordt gehouden en slechts èèn maal is onderbroken door een afgelasting n.l. in 2003 toen de vogelgriep het peloton parten speelde.

Jac van Kessel is met 10 etappeoverwinningen de beste sprinter.

Ook dient nog vermeldt te worden dat de NWB renners drie jaar niet konden deelnemen ( 1977-1978-1979 ) door het feit dat "de Zwaluw"en de wielrenbond een onderlinge strijd uitvochten over het niet naleven van de reglementen door de Somerense club. De uitslagen zijn dus niet gepubliceerd.

Een ernstig ongeluk in de eerste etappe van de Omloop van 1973 zorgde voor veel ophef hoewel de organisatie geen enkele blaam trof.

Ook de plotselinge dood van de renner Pieter Dijkshoorn in 2006 was een zwarte bladzijde in het archief van wielerclub  "  de Zwaluw " uit Someren.

Het jaar 2016 zou wel eens het einde van de Omloop kunnen betekenen want de overheid is gestopt met het begeleiden van de rennerskaravaan door de politie. De ronde van dit jaar ging dus niet door.

     Jac van Kessel is de beste sprinter van de Omloop, hij wint  10 etappes , links op de foto de huidige             organisator van de Omloop der Peel  Leo Verberne                                        

                              

             De eerste rit in 1970 wordt betwist door twee oud-beroepsrenners,de Amsterdammer Henk                        Cornelissen is sneller dan Weertenaar Fons Steuten