Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

In memoriam   Wim Drenth  

Afgelopen donderdag 26 maart  2020 is in zijn woonplaats Heerlen, vrij plotseling Wim Drenth overleden.

Wim was als zakenman in Maasbracht handelaar in zand en grind en door zijn liefde voor de wielersport werd hij een aantal jaren sponsor van een wielerploeg.

In het begin, 1976/1978 had Wim voornamelijk senioren en gentlemen uit de buurt in zijn ploegen, maar in 1979 werd de ploeg aangevuld met amateurs.

52 overwinningen werden er in de periode 1979-1982 behaald door o.a. Jef Drummen,Bert van Zantvoort-Fred Scheres-Jack Louwers-Henk Papen- Huub Greijmans en Jo Montforts.

De ploegleiders destijds waren Huub Gubbels en Ed Kleuters.

Maar in diezelfde tijd was Wim ook zelf een uitstekende renner die met 18 overwinningen in o.a. 1980 Baarlo-Diergaarde-Venlo-Geleen, In 1981  op de baan in Geleen bracht Wim het tot 8 zeges.

In !982 behaalde Drenth 4 overwinningen waarvan er drie in België werden veroverd n.l. in Drieslinter, Buggenhout en Herentals ook in Geleen werd gewonnen.

Op het einde van zijn wielercarrière kwam er in 1984 nog een overwinning in Obbicht op zijn erelijst.

We zullen ons Wim Drenth blijven herinneren als een gezellge en zeer spontane wierliefhebber en mens.

Familie Drenth-Hirsfeld wensen wij veel sterkte bij het overlijden van Wim.

Wim rust in vrede    W.K.

 De Drenthploeg v.l.n.r. Bert van Zantvoort-Jac Beurskens-Henk Papen-onder Fred Scheres-Jo Montforts-Jef Drummen en Huub Greijmans; met rechts Wim Drenth en links ploegleider Huub Gubbels