Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

In memoriam  Sjef Bakermans  

Na een ernstige ziekte is afgelopen zaterdag 2 maart Sjef Bakermans uit Someren overleden.

Sjef was een echte NWB man en begon zijn, toch wel erg korte wielrennersloopbaan , in 1958 bij de junioren en boekte op 23 augustus zijn eerste en onverwachte zege in de ronde van Liessel.

Dan is hij enkele jaren niet meer actief als wielrenner om vervolgens in 1961 opnieuw een licentie aan te vragen en maakt hij bij de amateurs zijn opwachting. Diverse ereplaatsen behaalt Sjef maar winnen is mede door zijn mindere sprinterscapaciteiten en vooral zijn bescheidenheid niet zo vanzelfsprekend.

1964 wordt dan een zeer succesvol seizoen met talrijke ereplaatsen en overwinningen in Merum-Herten en Echt. Ook het ploegenklassement met zijn strijdmakkers van de Hy-Lineploeg wordt een fraaie overwinning in de Omloop der Peel van dat jaar. Ook zijn 4 e plaats in de derde etappe is ook een uitstekende prestatie.

Zijn laatste jaar als renner is 1965 en nog eenmaal mag hij de bloemen ophalen na zijn fraaie zege in Roermond. Ook wint hij als gastrenner nog het clubkampioenschap met DTS Deurne. Zijn wielerclub, TWC de Zwaluw, gaat niet van start.

Het NWB bestuur benadert Sjef om als jurylid aan te treden en dan blijkt zijn kennis en kunde pas echt want na 45 jaar ! trouwe dienst wordt Sjef in 2011 onderscheiden als Lid van Verdienste in zilver.

Onze gedachten gaan uit naar de familie Bakermans die we bijzonder veel sterkte wensen.

Sjef bedankt voor alles en rust in vrede.

W.K.

                          Sjef Bakermans met crosskampioen Jac Spetgens