Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

In memoriam  Piet Martens  

Vandaag ( 27 mei ) bereikt me het bericht dat op 6 mei jl Piet Martens uit Someren aan een ernstige longziekte is overleden.

Piet is 81 jaar geworden, hij was een harde werker die in de bouw zijn kost verdiende.

In zijn vrije tijd was Piet een uitstekende wielrenner bij de NWB, zeer bescheiden en een sportman die door iedereen werd gewaardeerd voor zijn sportieve instelling.

In 1956 begon Piet bij de junioren en na drie 2 e plaatsen in drie weken tijd was het in Stramproy eindelijk raak en won hij met flinke voorsprong zijn eerste wedstrijd.

Dat seizoen waren het verder voornamelijk ereplaatsen die hij behaalde omdat hij  vooral geen sprinter was.

In 1957 en 1958 zien we Martens maar een keer aan de start verschijnen waarschijnlijk is militaire dienst daar de oorzaak van.

Maar van 1959 tot en met 1965 is Piet Martens wekelijks van de partij  en behaalt hij vele top tien plaatsen  met overwinningen in Vlodrop en het clubkampioenschap1961 in Weebosch/Bergeijk met zijn clubgenoten van wielerclub de Zwaluw, Weyts,Janssen en van Bussel.

1962 is zijn beste jaar en ook dan zijn het vele ereplaatsen en twee fraaie zeges in Budel Schoot en Brunssum.

Piet stopt in 1965 na 9 jaar met veel plezier te hebben gekoerst en gaat nog vrij regelmatig met zijn racefiets op pad. Helaas wordt het fietsen steeds moeilijker   en moet hij zijn hobby opgeven vanwege zijn longziekte die hem uiteindelijk fataal wordt.

Familie Martens wij zullen Piet ons blijven herinneren als een bijzonder sympathieke en prettige man , en wensen u heel veel sterkte .

Piet bedankt.

 

W.K.

      Piet Martens ( rechts ) vol bewondering over de overwinning van zijn plaatsgenoot Jan Spetgens in de     Omloop