Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

In memoriam    Paul Konings

Afgelopen zondagnacht is Paul Konings uit Asten, in zijn slaap, aan een hartstilstand overleden.

Paul had al enkele jaren hartproblemen en een nieuwe aanval is hem noodlottig geworden.

Paul geboren op 17 september 1941 in Asten heeft net als zijn twee broers Sjeng en Huub vele jaren de wielersport beoefend, hij werd zelfs enkele jaren beroepsrenner.

In 1957 start hij bij de junioren van de NWB met wisselend succes en voornamelijk ereplaatsen.

De daaropvolgende jaren rijdt Paul bij de amateurs en opnieuw zijn de resultaten niet  hoopgevend voor een glanzende carrière, zijn beste resultaat behaald hij in 1961 in de ronde van zijn eigen Asten door als tweede te eindigen achter zijn oudere broer Huub.

Konings gaat over naar de KNWU en begint aan een nieuw avontuur door zich bij de beroepsrenners te melden, hij krijgt een contract    bij de ploeg Romeo-Smiths waar hij dat seizoen tevreden moet zijn met een achtste plaats in de klassieker Kanton Aargau in Zwitserland.

Hoewel hij een nieuw contract weet te bemachtigen zijn ook nu de resultaten bij de ploeg Goldor-Gerka te mager om stand te houden tussen de profs.

Een vierde plaats in de GP l`Eglise, 10e in het Belgische Zwijndrecht en 24 e bij de nationale kampioenschappen doet Paul besluiten om na drie jaar te stoppen als beroepsrenner.

Paul Konings komt enkele jaren later weer terug bij de bond waar het allemaal begon, de NWB, en rijdt erg wisselvallig zijn koersen bij de amateurs.

Begin 1989 gaat Paul, inmiddels 48 jaar, bij de Masters/veteranen van start en warempel dan komen de resultaten alsnog en wint hij in elf jaar in totaal 20 wedstrijden.

De voornaamste zeges behaalt hij bij kampioenschappen o.a in 1990 de Weltcup in het Oostenrijkse Sankt Johann, 1993 het NWB kampioenschap in Venlo en drie jaar later nogmaals de titel in Baarlo.

Het plezier in het fietsen was terug en Paul,die overigens veel te bescheiden was, heeft de laatste jaren van zijn leven met heel veel zin op de racefiets doorgebracht.

Helaas moeten we deze week afscheid nemen van de sympathieke sportman Paul Konings.

Familie Konings veel sterkte.

Paul bedankt voor alles.

WK