Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

In memoriam   Hein Smeets  

In de nacht van maandag-dinsdag 6-7 april  2020 is in zijn woonplaats Gronsveld een van de voormalige toprenners van de NWB ,Hein Smeets, overleden.

Hein was al enkele jaren aan de sukkel geraakt met zijn gezondheid en toen de dementie de overhand kreeg was de aftakeling een kwestie van tijd.

Helaas is Hein een week voor zijn 84 e verjaardag overleden.

Geboren in 1936 in Diergaarde kwam Hein Smeets in 1952 in de ban van de wielersport, niet zo verwonderlijk want in de regio Echt waren tientallen jongens op de fiets actief.

En de wielerbond was nog maar kort opgericht en maakte veel reclame voor de wielersport en het aantal wedstrijden werd elk jaar groter.

Hein Smeets werd in 1952 junior maar veel succes was er niet ter melden en hij stopte na korte tijd met de wedstrijden.

In 1958  komt een andere Hein Smeets aan het vertrek bij de amateurs, hij wint in Nederweert en in Susteren en het begin van een uitstekende carrière is aanstaande.

1959 wordt al een prima jaar met 8 overwinningen waaronder het kampioenschap in Zeelst en de clubtitel in Posterholt.

De zegereeks zet zich verder met 10 overwinningen in 1959, dertien in 1961 met opnieuw de kampioenstitel nu in Valkenswaard.

Dan volgt een mindere periode in 1962 want slechts 4 zeges is voor Hein Smeets het sein om te stoppen met de wedstrijdsport.

En de 5 opvolgende jaren zien we geen Hein Smeets meer aan de start.

Maar in 1967 staat Hein plotseling weer aan het vertrek bij de veteranencategorie om meteen duidelijk te maken dat de zin weer terug is, hij wint 13 wedstrijden want het sprinten is hij niet verleerd ,integendeel,

1968 was weer een prima vervolgjaar met eveneens weer 13 zeges en in 1969 is hij onklopbaar en is met 24 overwinning bijzonder op dreef.

Die eerste drie jaar bij de veteranen wint Hein ook telkens het kampioenschap en uiteraard ook het jaarklassement.

Maar dan is het opnieuw afgelopen in 1970 om vervolgens de twee daarop volgende jaren weer bij de amateurs aan het vertrek te komen en met 4 zeges te bewijzen dat hij nog steeds een klasbak is.

Je mag het wisselvallig noemen want 1973 en 1974 is Hein Smeets niet van de partij maar daar is een gegronde rede de oorzaak van want een enorm gasontploffing, in zijn huis in Maasbracht, zorgt ervoor dat 7 juni 1973 voor eeuwig de zwartste dag in het leven van de familie Smeets blijft.

Hein neemt de draad weer op en van 1975 tot en met 1987 is hij weer actief bij de veteranen.

Precies 100 overwinningen in 22 wielerjaren staan op het palmares van een geweldige sportman die enorm gesteund zijn vrouw Kate. zoon Herman en dochter Ankie tot fantastische prestaties kwam.

Familie Smeets heel veel sterkte, Hein bedankt voor alles en rust in vrede, we zullen je nooit vergeten.

WK.