Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

In memoriam   Gerrit Lenkens  

Afgelopen zondag is in zijn woonplaats Wanroij oud-NWBrenner en Jurylid Gerrit Lenkens op 74 jarige leeftijd ( 26 mei 2019 ) plotseling overleden.

Gerrit heeft slechts één jaar bij de amateurs van de bond gefietst en best laten zien dat hij een uitstekend wielrenner was.

Diverse ereplaatsen waren zijn deel maar zijn bescheidenheid stond vaak een betere klassering in de weg.

Hij was meer een ploegmaat dan voor eigen kansen te fietsen, in de Omloop der Peel van 1976 wordt hij 6 e in de tijdrit maar offert zich volledig op om”overigens met veel succes “de eindwinst van ploegmakker Jan Spetgens mede tot stand te brengen. Ook het ploegenklassement wordt door de Compri-ploeg gewonnen.

Bij de nationale kampioenschappen wordt Gerrit 11 e en samen met Jan Adriaans-Jan van Boxtel-Henk Arts-André Peperkamp- en Rien van der Heijden wordt Gerrit in Belfeld mede gehuldigd voor het winnen van de titel “NWB Clubkampioen” met Wielerclub Oost Brabant.

Gerrit is dan niet verloren voor de wielersport want met veel elan sluit hij aan bij het Jurycorps waarvan hij vele jaren deel van uitmaakt.

Ook was hij diverse jaren de wedstrijdleider bij de Omloop der Peel.

Familie Lenkens-van den Hoogen heel veel sterkte bij het overlijden van Gerrit.

Gerrit bedankt voor alles, je was een bijzondere sportman.

De crematie zal plaatsvinden op zaterdag 1 juni a,s, om 12.00 uur in Crematorium Uden Belgenlaan 11 Uden.

Vrijdag 31 mei tussen 19.00 en 19.30 uur kunt U persoonlijk afscheid nemen van Gerrit in het uitvaartcentrum Annora Mill Wanroijseweg 42 Mill.

W.K.

       Gerrit Lenkens op kop van het veld