Alle uitslagen van de NWB

van 1946 tot heden                                                

In memoriam  Baer Goofers 

Vanmorgen , 30 april 2020, is op 90 jarige leeftijd in zijn woonplaats Blerick oud-NWBer Baer Goofers overleden.

Voordat de NWB werd opgericht werden al talrijke wedstrijden in diverse Limburgse dorpen en steden verreden , Baer Goofers was al meteen bij de deelnemers en won ook al vroeg zijn eerste wedstrijd , op 17 jarige leeftijd kwam hij in 1947 met voorsprong aan de finish in de ronde van Venlo. 

14 jaar rijdt Goofers bij de amateurs een uitstekend palmares bij elkaar en is vrijwel wekelijks in de uitslagenlijsten  te vinden.

Een 6 plaats in de driedaagse van Belfeld en 5 e bij de kampioenschappen in Baarlo ( winnaar Jo Bedeaux uit Tegelen ) 1948. 

De daaropvolgende jaren zijn er overwinningen in Pey Echt en Afferden 1951 en opnieuw in Pey Echt in 1952, ook een 6e plaats in de sterk bezette driedaagse van Belfeld is een voortreffelijk resultaat.

We hoeven de uitslagen van Baer Goofers in daaropvolgende jaren maar te raadplegen om te zien welke resultaten hij jaarlijks behaalde. 

Baer fietste tot 1962 bij de amateurs maar toen de veteranencategorie werd opgericht was ook Goofers weer van de partij en ook toen was hij bijna wekelijks in de top10 te vinden.

Tegen veel kampioenen en Tour de France deelnemers heeft Goofers in zijn loopbaan moeten strijden o.a. Piet Haan-Sjra Vergooszen-Martin van der Borgh-Piet van den Brekel-Frits Ramakers-Jan Kuntzelaers-Theo Teunissen-Fons Steuten-Frits Knoops-Piet Craenen-Hein Smeets-Ad van Kemenade-Hay Schoenmakers-Frans Evers-Jo van Seggelen –Jan Nolten enz. 

Drie overwinningen waren zijn deel bij de veteranen n.l in 1970 Swalmen en Sevenum en 1971 in Boekel.

Na zijn wielercarrière heeft Baer 6 jaar als ploegleider gefungeerd bij de ploeg van André Roest uit Venlo met zijn team behaalde hij 56 overwinningen .

Zoon Johan en kleinzoon Rik hebben ook de wielersport beoefend in de voetsporen van vader en opa Baer.

We zullen ons Baer Goofers blijven herinneren als een sympathieke en bijzonder aardige sportman en persoon.

We wensen Truus de kinderen en kleinkinderen veel sterkte en laat de mooie herinneringen een troost zijn voor allen.

Baer rust in vrede.

W.K,